A magas nitrit tartalmú élelmiszerek listája

A nitritek olyan jellegzetes füstös ízű és rózsaszín színű, gyógyhatású húsokat adnak, amelyek ellenállhatatlanná teszik őket. Annak ellenére, hogy a nitritek rákot okoznak, korlátozott a feldolgozott és gyógyítható hús, növelheti a prosztata, a tüdő, a nyelőcső és a gyomor rákos megbetegedését a World Cancer Research Fund szerint. Határozza meg ezeknek az ételeknek a bevitelét és enni több növényi alapú ételt, hogy csökkentse a rák kockázatát.

Fogja meg a Baconot

A nitritek legelterjedtebb táplálékforrása a feldolgozott hús, amelyet füstölnek, megőrzik vagy sózzák. Ham, szalonna, pastrami, szalámi, hot dog és kolbász tartozik ebben a kategóriában. A baktériumok számára nagymértékben toxikus nitritek kerülnek hozzá ezekhez az élelmiszerekhez, hogy megőrizzék őket.

Van egy saláta

Néhány zöldség, például burgonya természetesen hasonló nitrátot tartalmazó vegyületet tartalmaz. A növényekben található nitrátok mennyisége a talajtól és az alkalmazott műtrágyáktól függ. A szervezet egyes nitrátokat nitritekké és más vegyi anyagokká alakít át, amelyek rákkeltőnek tekinthetők, a World Cancer Research Fund szerint. A zöldségfélék fogyasztásának előnyei azonban meghaladják a nitrát expozíció kockázatát. A növényi élelmiszerek, például a gyümölcsök és a zöldségek védelmet nyújtanak a rák ellen, beleértve a rákokat, amelyekben a nitritek érintettek.