A miso leves gluténmentes?

A Miso leves egy japán komfortos étel – hasonlóan a csirke-tészta leveshez az USA-ban Eaten reggelire, ebédre vagy vacsorára. Ez a savanyú leves erjesztett szójababból és valamilyen gabonából készült, beleértve a gluténtartalmú árpát is. Ha el kell kerülni a glutént, megtalálhatja – vagy készíthet – miso levest gluténmentes szemekből.

A glutén egy kis fehérje, amely bizonyos gabonákban megtalálható, beleértve a búzát, az árpát és a rozsot. A fehérjét tartalmazó ételek fogyasztása bizonyos betegeket okoz. A lisztérzékenységben szenvedő egyének, amelyek az emésztőrendszert érintő autoimmun rendellenességek, nem fogyaszthatnak glutént tartalmazó ételeket, mert súlyos bélgyulladást okoznak, ami a tápanyagok rossz felszívódásához és az alultápláltsághoz vezet. Ezenkívül egyes emberek érzékenyek a gluténre, amelyet nem celiac glutén érzékenységnek neveznek, és hasi ingerlékenységet és fájdalmat tapasztalnak, valamint letargia, amikor gluténtartalmú ételeket fogyasztanak.

Mint minden recepthez, a miso leves számos változata létezik, ami megnehezíti annak megállapítását, hogy gluténmentes-e vagy sem, hacsak nem készítesz magadat. Tipikusan a leves a hínár wakame, miso paszta, dashi, amely egy különleges típusú hínár és erjedt hal, tofu és zöldhagyma áll, a glutén forrása a fermentált miso pasztából származik Szójabab kombinálva egy gabonával, például árpával. Azonban néhány miso paszták gluténmentes gabonákból készülnek, beleértve a rizst vagy a hajdinát. A fehér és fekete miso paszta tartalmazhat gluténmentes gabonát, míg a sárga és vörös miso paszta általában árpával készül.

Ha élvezni a miso levest, akkor el kell olvasnia az élelmiszercímkéket, hogy segítsen azonosítani azokat, akik gluténmentesek. Bár nem kötelező, néhány levestermék gluténtől mentesnek jelölheti az ételt, ami azt jelenti, hogy az elemet gluténtartalmú élelmiszerek nélkül kell elkészíteni, és gluténszenzitivitással rendelkező emberek számára biztonságosan enni fognak. Az összetevők listájának olvasása szintén segíthet Távol tartsa a gluténtartalmú miso levest. Kerülje el minden olyan búzát, árpát, módosított keményítőt, keményítőt vagy lisztet. Azt is szeretné elkerülni a levesek, amelyek szójaszószot tartalmaznak, ami szintén glutén forrása. Ha étkezni szeretne, akkor el kell mondania a kiszolgálónak, hogy szüksége van a gluténmentes miso levesre. Az élelmiszer-allergiák és érzékenységek előfordulása miatt a legtöbb étteremnek képesnek kell lennie arra, hogy megfeleljen az Ön igényeinek.

A saját miso leves elkészítésével a leginkább irányíthatod, mi van benne, ami különösen fontos, amikor megpróbálja elkerülni a glutént. A miso paszta kivételével a leves összes összetevője természetesen gluténmentes. A címke megismerése és a rizs vagy hajdina által készített miso paszta megtalálása segít elkerülni a problémás fehérjét. A gluténmentes miso paszták eltérő ízűek lehetnek, mint az árpával készültek, és előfordulhat, hogy meg kell játszani a receptet Hogy létrehozza az ízét, ami az Ön számára működik. Például a fehér miso, amely rizs és erjesztett szójabab készült, enyhe ízű, és érdemes hozzá egy kis tamarit a mélységhez. Vagy kombinálják a fehér miso-t és a fekete miso-t, amely egy nagyon zamatos, hajdinával készült paszta, a megfelelő ízléshez.

Mi Glutén

Hogyan készült a Miso leves?

Olvasható címkék Gluténmentes

Készíts saját gluténmentes miso levest