A nitrátmentes élelmiszerek listája

A nitrátok az Ön által fogyasztott élelmiszerek közül néhányat a salétromsavból felszabadított észterek vagy sók. A nitrátok túlzott bevitele azonban számos egészségproblémára veszélyt jelenthet Önre és családjára, beleértve a rákot, az intrauterin növekedési retardációt és a hirtelen halálos kimenetelű halálos szindrómát. Az ön által fogyasztott élelmiszerek nitrátszennyezésének korlátozásával csökkentheti a toxikus szinthez kapcsolódó káros egészségügyi hatások kockázatát.

Nitrátmentes zöldségek

Míg a zöldségek természetesen nitrátot tartalmaznak, a talaj és a műtrágya mennyisége növeli a nitráttartalmat. Különböző tényezők is hatással lehetnek a szerves zöldségekre, például olyan tényezőkre, amelyek növelik a nitráttartalmat, beleértve az alkalmazott komposzt nitrogéntartalmát, a vízellátást és a növekedés során a hőmérsékletet. A kutatók szerint az articsóka, a paradicsom, a spárga, az édesburgonya, az apró bab, a nyári squash, a padlizsán, a burgonya, a fokhagyma, a hagyma, a paprika, a zöldbab, a gombák és a borsó a nitrát nagyon alacsony szintje. American Journal of Clinical Nutrition “címmel 2009 júliusában.

Nitrátmentes gyümölcsök

Ugyanezek a tényezők befolyásolják a gyümölcsöket is. A műtrágya típusa, a vízellátás és a talaj nitrogéntartalma változó nitrátszinteket eredményez, még ugyanabban a gyümölcsben is. Az “American Journal of Clinical Nutrition” című tanulmány szerint a görögdinnye nagyon alacsony nitrátokra lett besorolva, kevesebb mint 20 milligramm nitrát / 100 gramm gyümölcs. A kutatók azt is megállapították, hogy az alma-mártás, a gyümölcskeverék és a narancs kevesebb mint 1 milligramm nitrátot tartalmaz 100 gramm gyümölcsönként, míg a banán 4,5 mg / 100 gramm gyümölcsöt tartalmazott.

Nitrátmentes húsok

A nitrátok, köztük a szalonna, a szalámi, a hot dog, a bologna, a sózott marhahús, a kolbászták, az ebédlő húsok és a gyógyult húsokat tartalmazó húsokat az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal és az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma szabályozza. Ezek a húsok tartósítószerként hozzáadott nitrátot tartalmaznak. Ha húsokat fogyaszthat, keresd meg a nem kívánt vagy nitrátmenteseket az élelmiszer-címkén. A sonka alacsonyabb a nitrátokban, 0,90 mg / 100 gramm hús.

Vízellátás és élelmiszer előkészítés

A vízellátás a nitrátszennyezés miatt nitrátokat tartalmazhat, ami aggodalomra ad okot, amikor vízzel főzünk. Még akkor is, ha nitrátmentes élelmiszereket fogyasztanak, nitrát szennyezett vizet használva az ilyen élelmiszerek mosására vagy előkészítésére növeli a nitrátfelvételt. A magánkútok nagyobb veszélyt jelentenek a nitrátok tárolására, mivel a mezőgazdaság lefolyik és a takarmányhiten való közelségük van. Alternatív vízválasztékként választhatja a palackozott vizet. A Környezetvédelmi Ügynökség szabályozza az ivóvízellátó rendszereket, így ha városi vagy megyei vízi környezetben tartózkodik, akkor a vízforrás biztonságosnak tekinthető.