A triglicerideket csökkentő lé

Nincs olyan gyümölcslé, amely magikusan csökkenti a triglicerideket, a zsírfajta, amely felhalmozódik a véráramba, és növeli a cardiovascularis betegségek kialakulásának kockázatát. De ha kevés fruktóz gyümölcslevet fogyaszt, akkor segíthet a triglicerid szintjének kezelésében. A napi több mint 100 gramm fruktózt tartalmazó étrend emelheti trigliceridjeit, az Amerikai Szívszövetség által 2011 áprilisában kiadott tudományos közlemény szerint.

fruktóz

A fruktóz természetesen előfordul gyümölcs, méz és zöldségfélékben. Az asztali cukor és a magas fruktózszirup is, melyet általában üdítőitalokhoz adnak. Az amerikaiak által fogyasztott fruktóz körülbelül 30 százaléka üdítőitalokból származik, körülbelül 22 százalék gabonafélékből és 19 százalék gyümölcsléből származik, a harmadik, a “Medscape Journal of Nutrition” című 2008. júliusi kiadásában közzétett harmadik Nemzeti Egészségügyi és Vizsgálati Felmérés szerint . “A gyümölcslé segít Önnek napi gyümölcsszükségletének kielégítésében – napi 1 és 2 csésze naponta, az életkorától, nemétől és a testmozgás szintjétől függően.

Ajánlott bevitel

Egy csésze 100 százalékos gyümölcslé számít egy csésze gyümölcs. Annak érdekében, hogy a trigliceridek 150 mg / dl – milligramm / testtömegkilogramm elfogadható tartományban legyenek – vagy kevesebbet, válasszon viszonylag alacsony cukortartalmú gyümölcsleveket. A paradicsomlé jó példát ad a fruktóz gyümölcslevekre. Egy csésze paradicsomlé tartalmaz összesen 8,65 gramm cukrot, beleértve a 3,74 gramm fruktózt. 11 csészét lehetett inni, anélkül, hogy meghaladná a napi cukorhatárt.

Cukortartalom

Néhány gyümölcslevet nehezebb bevenni egy triglicerid-tudatos étrendbe. Egy csésze gyümölcslé például 42,11 gramm cukrot tartalmaz. Ha mindennapos gyümölcsszükségletét kizárólag gyümölcslé segítségével teljesítette, a fruktóz fogyasztása meghaladná a 100 grammot. Például egyéb gyümölcslevek és cukortartalma csészénként 35,93 gramm szőlőlevet, 25 gramm ananászlé, narancslé, 20,69 gramm, grapefruitlé, 22,48 gramm és almalé, 23,86 gramm. Kerülje a hozzáadott cukrot tartalmazó gyümölcslevet.

Tart Cherry Juice

Az ígéretes, bár enyhe bizonyítékok azt sugallják, hogy a csemegékburgonya csökkentheti az alacsony sűrűségű lipoproteint, az LDL-t vagy a “rossz” koleszterint. “Az EM Seymour által a Michigan-i Egyetem által vezetett állatkutatás szerint És csökkentette a koleszterin szintjét annak ellenére, hogy magas zsírtartalmú étrendet fogyasztott. “Seymour tanulmánya a” Journal of Medicinal Food “2009. októberi számában jelent meg. Nincs olyan tanulmány, amely 2011. augusztusában jelent meg, azt sugallja, hogy bármilyen gyümölcslé fogyasztása csökkentheti trigliceridjeit .