Bal keze zsibbad, amikor fut

A zsibbadás általában aggodalomra ad okot. Még baljósabb, amikor bal oldalon fordul elő, mert ez egy szívroham tünete lehet. Ez különösen akkor igaz, ha a tünet a futás közben fellép, mint a futás. A bölcsesség azt írja elő, hogy ezt a legjobb orvos fogja értékelni, de néhány kérdésre válaszolhat.

Bár a kezedben fellépő zsibbadás többféle típusú probléma lehet, a legérdekesebb kérdés a szív- vagy szívbetegségekkel kapcsolatos kérdések megválaszolásához. Az American Heart Association az első figyelmeztető jelzésként felsorolja a mellkasi kényelmetlenséget, mint a teltség, a nyomás vagy a nyomás. Ezt követi a felsőtest más részeinek kellemetlensége. A harmadik leggyakoribb tünet a légszomj. Ha a kezét kézzel zuhanóan tapasztalja, akkor az AHA 9-1-1-es tárcsázást ajánl.

Egy másik állapot, amely kézi zsibbadást okoz, az idegi radikulopátia. Ez azt jelenti, hogy a nyomás az idegre vagy idegekre súlyoz, amelyek a kezedbe kerülnek. Ez általában a nyaki fájdalomhoz és néha gyengeséghez kötődik. A probléma megkülönböztető jellemzője, hogy minden egyes ideg ellátja a kezed egy részét. Ha az egész kezedben zsibbadtál, mint egy kesztyű, akkor olyan radiculopathiának kell lennie, amely legalább három különböző idegre nyomást gyakorol. Bár néha megtörténik, valószínűsége meglehetősen távoli.

Mivel a vér vérkeringése a keze elől érkezik a brachiális artériából, ennek az artériának az esetleges elzáródása a keringés hiánya miatt zsibbadást idéz elő. Ez az egyik módja kesztyűszerű zsibbadásnak. Általában ezt az állapotot az érintett kéz hidegérzete is kíséri. A blokkolás a leggyakrabban az izomzat nyomásának köszönhető, amely az artériába nyomódik. Ez a vállunk elülső részében lévő izmok lerövidülésének vagy szűkületének tudható be, ahol az artéria áthalad.

Ha látta orvosát, és sürgettebb sürgősségi orvosi körülményeket kizártak, próbálkozzon a kezeléssel. Ha nyakfájdalmad kézzel zsibbad, a nyakrészek és az erősítő gyakorlatok segítenek csökkenteni a problémát. Ha hidegséged van a kezedben a zsibbadtsággal, akkor az izomzat nyújtható a felkarodhoz, például a pectoralis kiskorú segíthet. Vigyázz a testtartásra is, amikor futsz. Ha előre haladsz, amikor futsz, lerövidítheted az izmok testtartásával. Tartsa a testtartásodat és a mellkasodat, amikor futsz.

Kézi zsibbadás a szívproblémák miatt

Kézi zsibbadás az idegprobléma miatt

Kézi zsibbadás a cirkuláció miatt

Kihúzódik a kézi zsibbadásért