Hogyan csökkenthető a szem alatti puffadtság

Semmi sem gumi a megjelenés gyorsabb, mint reggel felébredni a puffy táskák a szemed alatt. Szerencsére a szem alatti vízvisszatartás jellemzően nagyon kezelhető állapot. Hozd életedet az arcodba, és ébredjen fel megújítva néhány otthoni jogorvoslat segítségével, hogy megállítsd a szem alatti puffadtságot.

Az ok azonosítása

Amikor felébred a dagadt, puffadt zsákok a szemed alatt, az első lépés meghatározza a tüneteinek okait. Egészségügyi problémák, mint a sinusfertőzések, a szezonális allergia vagy a hideg, a szem alatti vízvisszatartáshoz vezethetnek. Más okok közé tartozik a lefekvés előtti sírás, vagy sóban gazdag vacsora – a sótartalom túlzott mennyisége osmózishoz vezet a kényes bőr alatt. Akár könnyből, akár nátrium-nehéz vacsoráról van szó, a víz ezeket a területeket egyik napról a másikra kitölti, hogy feltöltse a folyadékot azokban a szövetekben.

Életmód szokások

A leggyorsabb módja a szem alatti szempillanásnak az, hogy néhány egyszerű életmódbeli változást alkosson. A legfontosabb, elég alvás. A pihentetés lehetővé teszi a szervezet számára, hogy az összes rendszert, beleértve a folyadékokat is feltöltse. A jó higiénia gyakorlása szintén kulcsfontosságú. A szemkémikában elalvás az optikai terület körül szennyeződést és szennyeződést okozhat, és növelheti a folyadékot a szem területén. Ügyeljen arra, hogy távolítsa el az összes szem sminket, és alkalmazzon alváskrémet lefekvés előtt. Kerülje a túlzott alkoholfogyasztást is, ami kiszáradáshoz vezet – a szem alatti bőr az egyik első olyan terület, ahol a szövetek a folyadék hiányában szenvednek. Ez a víz visszatartásához vezet, mivel a szervezet a terület feltöltésére törekszik.

Otthoni jogorvoslatok

Bár a szem alatti puffadtság csúnya, otthoni orvoslással kezelhető. Ha az oka egy szinusz fertőzésnek, allergiának vagy hidegnek tulajdonítható, használjon egy nettó edényt az orrjáratainak sóoldattal történő öblítésére. Egy másik lehetőség, nézd meg, hogyan alszol. Azok, akik a hasukon alszanak, nagyobb valószínűséggel viselik a vizet a szemkörnyékben, mivel arcuk lefelé irányuló helyzetben van egyik napról a másikra. A mellékfogók észrevehetik, hogy a szemük azon a részén, ahol alszanak, puffadt reggel. Alvás a hátadon, fejével pótlólagos párnával és hűvös uborka szeletekkel vagy hideg kanalakkal a szeme fölé, hogy csökkentse a duzzanatot.

Szakmai javítások

Ha állandóbb keményedést keres a szem alatti szempillaspirálissá, a plasztikai sebészet ígéretes megoldásokat kínál. Az orvos útmutatásával megállapíthatja, hogy a szem alatti töltőanyagok jó választás az Ön számára. A töltőanyagok zsírt vagy hialuronsavat adnak a szem alatti területre a térfogat növelése érdekében. A lézeres terápiát olyan embereknek is használják, akik a szemük köré erősítik a bőrt. A szemhéjfelvonók újrateremthetik a fiatalos megjelenést a bőr szigorításával és felemelésével a teljes szem környékén. Ezek az eljárások mindegyike egy orvos figyelmét és segítségét igényli.