Hogyan kell a körmemet kiolvasni és abbahagyni a harapást

A körömszövegek mindig megyek be és ki a divatból, a holdszögektől a francia tippekig és a neonszínektől a DIY-ig, mintázott mintákkal. De az egyik dolog soha nem változik – a szúrós körmök soha nem divatosak. Ha a körömharapás az ellene van, a szokás megszegése elkötelezett lesz egy terven, és sok türelemre lesz szükséged. Az ujjlenyomatok lassan nőnek – mindössze 3,5 milliméter havonta -, de a várakozás megéri a gyönyörű nőtt körmöket.

Nézzétek, miért harapsz a körmödre. Vannak, akik a szájukat a stressztől vagy az éhségtől rágják, mások számára pedig rossz szokás az unalom miatt. Ha ismeri az okot, megtalálhatja az alternatív megoldásokat.

Cserélje el a köröm csípését pozitívabb tevékenységekkel. Ha a stressz vagy a szorongás kiváltja a körömharapást, próbálja meg ellenállni az érzéseknek, mély lélegzéssel, egy pillanatig meditálva, vagy csak ököllel. A mély lélegzéshez lélegezze be az orrát, és mély lélegzetet húz a hasuktól, nem pedig a mellkasodból. Koncentrálj a légzés érzésére, majd lélegezz be teljesen a szájon keresztül.

Gumit vagy ízesített fogpiszkárokat rágcsáljon, ha úgy találja magát, hogy elfogyasztja a körmét, miközben TV-t néz vagy amikor nyugtalanná válik az irodában.

Kényeztesse magát rendszeres manikűrökkel. Jó szórakozást az új köröm színek és a köröm művészi technikákkal. A gyönyörűen festett szögek ellenállhatatlanul motiválhatják a motívumot. Amikor beadtad az időt és pénzt a manikűredbe, meg akarod mutatni, és ne harapd le.

Naponta alkalmazzuk a harapásgátló körömlakkot. A keserű kóstolásos borotvával a kedvenc színe tetején láthatjuk, hogy a körmük túlságosan felkavarodnak, hogy a szájban maradjanak.

Caroljon körömvágókat és egy körömfájlt veled bárhová is. Ha harapni szeretne, helyezze el vagy csíptesse meg a körmét. Ez különösen akkor hasznos, ha a harapás oka a tökéletlenségek kijavítása.

A fehérjékben és az aminosavakban gazdag élelmiszereket – például a halat, a dióféléket és a tojást – megőrizheti, hogy a körmeit erős és egészséges legyen. Bár számos otthoni jogorvoslati eszköz ígéretet tesz arra, hogy a körmök gyorsabban és hosszabb ideig növekedjenek, a köröm növekedését nem tudjuk felgyorsítani, csak erősíthetjük a körmeiteket, így kevésbé hajlamosak megtörni, amíg kiőrítjük őket.

Vigye a biotint a nagyon törékeny körmökhöz. A “Nails magazinban” Dr. Phoebe Rich körmész szakértő naponta 2-3000 mikrogrammot vesz igénybe.