Hogyan kell a laza bőr húzódni a lábamon

A laza bőr gyakori állapot, különösen a 40 év felettiek számára. Ezek a felesleges bőröndök a lábukon nem csak csúnyaak, de csökkenthetik önbecsülésüket. A bőr kezelésére fontos megérteni a laza bőr okait, és hogyan lehet megakadályozni, hogy a betegség az előrehaladt pontig haladjon.

Súlyos problémák

Súlycsökkenés, kiszáradás, túlzott expozíció a napfénnyel és az általános öregedés miatt a lábak bőre lazulhat és lefagyhat. Ha súlyosodik, a bőre kifeszíti a túlzott izomtömeget vagy zsírt. Ha elveszíti az izomtömeget vagy a zsírt, akkor a felesleges bőrfelület megmarad. A nap sugarai lebontják a bőrön a kollagént, ami viszont ráncos és laza lesz. A kiszáradás miatt a bőre elveszíti rugalmasságát. Ahogy öregszik, a bőr vérellátásának csökkenése csökken, ami lazulást és fiatalos megjelenést eredményez.

Kozmetikai sebészet a lábakon

A lábakon laza bőrre népszerű gyógymód a kozmetikai sebészet. Az eljárásokat általános érzéstelenítéssel végzik, és néhány órát is igénybe vehetnek. Laza bőr eltávolítása, valamint a felesleges zsír a bőr alatt. Ez az eljárás magában hordozza a sebészeti beavatkozások kockázatát, és ez drága lehet.

Lézeres kezelés

A lézerek kezelése a bőr kezelésére hatékony lehet, ha az állapot nem súlyos. A kezelést a bőr megújításához és újbóli felépítéséhez használják. A helyi érzéstelenítés során bőrgyógyász végzi el, és magában foglalja a nagy teljesítményű fény alkalmazását a lábak laza bőrére. Ez mérsékelten kezeli a lábszárakat és a laza bőreket. Ez nem hatásos súlyos ingadozások esetén.

Széles spektrumú fénykezelés

A bőrgyógyászok most már használhatják az infravörös fényt a laza bőr kezelésére. A fényt arra használják, hogy stimulálja a bőr középső rétegét kollagén előállítására. A bőr külső rétegét sértetlenül tartják, mivel hűvös készüléket használnak az eljárás során. Egyes betegeknél a laza láb bőrének megerõsödése az elsõ kezelés után látható, míg másokban néhány kezelésre lehet szükség. A kezelés eredményei körülbelül 12 hónapig tartanak.

Az életstílus befolyásolja a bőrt

A lábak bőrének lazítása megakadályozható, és nagymértékben csökkenthető az egészséges testtömeg fenntartásával, elkerülve a súlyváltozásokat, korlátozva a védtelen napfényt és fizikailag aktívvá válni az öregedéskor.