Hogyan kell fogyni a metadon bevétele során

A metadon olyan gyógyszeres kezelés, amelyet jellemzően olyan betegek kezelésére használnak, akik korábban drogfüggők voltak. Segít enyhíteni az elvonási tüneteket azáltal, hogy megváltoztatja az agy reakcióját a fájdalomjelekhez, mondja a PubMed Health. Míg sok mellékhatás egy bizonyos idő elteltével hajlamos megoldani, a súlygyarapodás gyakori mellékhatás, amely továbbra is fennáll, ami egyes betegeknél zavart okoz. A módszereket egészséges, állandó tömeg elérése érdekében használhatjuk a metadon alatt, de fontos, hogy ezt biztonságosan megtehessük. Beszélje meg kezelőorvosával arról a vágyról, hogy fogyjon, miközben használja ezt a gyógyszert, mielőtt bármilyen intézkedést tenne.

Beszélje meg egészségügyi szolgáltatójával arról, hogy le kell-e fogyni a helyreállítás során, és hogy mennyi biztonságos mennyiséget veszthet el. A szervezetnek szüksége lehet minden olyan tápanyagra, amelyet a kábítószer-függőség után visszanyerhet az egészségre. A függőség és a mentális egészség központja megjegyzi, hogy a metadon visszaállíthatja az étvágyat, míg a kábítószerek hajlamosak arra, hogy tompa.

Gyakorolj rendszeresen. A drogfüggők helyreállítása a metadonban az interjúk során azt mondta, hogy kábítószerek használata közben gyakran keressék a következő javításukat, miközben nem sokat eszik. Amikor ezeknek az egyéneknek többé nem kellett különböző helyekre menniük a droghasználatért, inaktívvá váltak, ami valószínűleg hozzájárult a súlygyarapodáshoz. A fizikai aktivitás elősegíti a kalóriák elégetését és az izomépítést, ami több kalóriát éget el.

Egyél kiegyensúlyozott étrendet az egészséges ételekből. A gyümölcsök és zöldségek, a teljes kiőrlésű gabonák és a sovány húsok segítenek a fogyás vagy a karbantartás során. A telített zsír, a transzzsír, a koleszterin, a nátrium és a hozzáadott cukrok mennyiségének minimalizálása segít az egészséges életben maradni, mondja a Betegségek Ellenőrzési és Megelőzési Központja.

Kérdezze meg kezelőorvosát a metadon dózisának csökkentéséről, miközben továbbadja a helyreállítási folyamatot. A PubMed Health szerint az orvos megváltoztathatja a beadott metadon mennyiségét, vagy megváltoztathatja az adagolási rendet a kezelés előrehaladtával.