Hogyan kell futtatni egy gyorsabb 400 méteres kötőjelet

Hiba lenne a 400 méteres kötőjel jellegzetes sprintes eseményként való jellemzésére. A rövidebb eseményekkel ellentétben, mint például a 100 vagy 200 méter, egyetlen futó sem fog futni egy 400 méteres kötőjelen egy teljes körű sprinten. Ennek eredményeképpen a taktika fontos szerepet fog játszani. A gyorsaság szem előtt tartásával egyszerűen a képzést is figyelembe véve, a sebességmérés taktikai kihasználtságának hangsúlyozása a különbségtételt jelenti.

Kiképzés

A plyometrikus gyakorlatokat foglalja bele a képzési programba. Ne feledje, hogy ezek a gyakorlatok növelik a sebességet azáltal, hogy az izmok rövid idő alatt elérik a maximális terhelést.

Taktikai verseny

Jog lassan kezdődik. Emelje fel a jobb térd felfelé és előre, miközben használja a bal láb, hogy tolja le a talaj robbanásszerű lendületet. Kapcsolja a lábakat és ismételje meg a leszállás után.

Minden lépésnél a lehető legmagasabbra van kötve. Használjon karjait további lendületre. Folytassa a 100 méteres határolást.

Álljon meg egy padon a tetején. Támogassa a gerincet és a törzset a hasi izmok megkötésével.

Lépjen le a padról egyszerre mindkét lábbal. Ugorjon azonnal felszállással és előre, amennyire csak lehetséges. Csinálj 20 ismétlést.

Állj fel egyenesen álló helyzetben. Helyezze el a térdét a váll szélességétől. Hajlítsa meg a térdét egy gyors mozdulattal, és ugyanolyan sebességgel ugorjon fölfelé. Ne hagyja, hogy a combok párhuzamos helyzetbe kerüljenek a talajjal. Használja a karját, hogy újabb lendületet teremtsen.

Emelje fel a térdét ugrás közben, és húzza a mellkasához. Ne feledje, hogy térdének elérnie kell a mellkasát minden ugrás legmagasabb pontján. Ismételje meg a leszállást. Csinálj 20 ismétlést.

Döntse el a taktikát a futam minden szakaszában a pisztoly előtt.

Állítsa be ütemét az első 100 méterben. Gyorsan kezdje a versenyt, de ne engedje, hogy az idegek magasabb tempót jelentsenek.

Pihenjen a második 100 méter alatt. Ügyeljen a megállapított ütemre. Célja az erős szakadási időnek. Megjegyezzük, hogy amikor egy meghatározott időtartamra törekszünk, az első 200 méter általában kissé gyorsabb, mint a második 200 méter.

Fenntartsa tempóját a 300 méteres jel útján. Fókuszban kell tartani a megnövekedett ütem fenntartásához szükséges további energiát.

Küzdjünk a legjobb pozícionáláshoz, ami előfordulhat az utolsó körből és a szakaszon a célba. Fókuszáljon a forma különösen a verseny utolsó szakaszára, hogy megakadályozza a fáradtság kialakulását. Tartsa a fejét oldalról oldalra, és szivattyúzza a karokat egyenesen felfelé és lefelé. Fókuszban egyedül a célvonalon.