Hogyan kell kezelni egy kisgyermek éjszakai köhögését

Az éjszakai köhögés csalódást okoz a szülőknek és a kisgyerekeknek. Megakadályozza a kisgyermekek alvását, ami megnehezíti a szükséges pihenést. A Food and Drug Administration azonban nem javasolja a kölyökkutyákat a kisgyermekek számára, jelentette a Mayo Clinic. Ez a szülők számára a kihívás, hogy éjszaka kényelmessé tegye a kisgyermekét. Néhány kezelés segít megidázni a kisgyermek légúti légzőkészületeit, és megkönnyíti az éjszakai köhögést.

édesem

A 2 évnél fiatalabb kisgyermekek számára a méz hatékonyan köhögéscsillapító, jelentette a Mayo Clinic. Keverjük össze kb. 2 tk. A méz citromvízzel lefekvéskor. Ismételje meg ezt, ha szükséges, hogy megkönnyítse a kisgyermek éjszakai köhögését. Soha ne adjon mézet egy éven aluli gyermeknek, a gyerekek ebben az életkorban nagyobb kockázatot jelentenek a botulizmusra nézve, ami súlyos ételmérgezés, a Mayo Klinika szerint.

Cool Mist Párologtató

A száraz levegő éjszaka rosszabbá teheti a kisgyermek köhögését. A hűvös köd párologtató nedvességet ad a kisgyermek levegőjének. Helyezze a párologtatót az ágyneműből és a ruházatból. Ez meggátolja a szövetek növekedését a szövetekben. Szintén kövesse az üzemeltetési utasításokat. A víz naponta történő tisztítása fontos a baktériumok megőrzéséhez és a penész kiáramlásához. Ha a kisgyerek még mindig problémákat okoz éjszakánként, egy másik lehetőség egy pocsék szoba. Fordítsa a forró zuhanyzót. Hagyja a zuhanyt néhány percig futni. Gyere vissza a kisgyermekkel, és ülj le a szobában néhány percig. A kisgyermek légutaknak nyitva kell lenniük, köhögést okozva. Soha ne hagyja a kisgyermekét egyedül a fürdőszobában.

Gyógyszerek

Ne hagyja a gyermeke köhögését vagy kemény cukorkát köhögésére. Ezek a gyógyszerek nem ajánlottak 3 év alatti gyermekek számára a fulladásos veszély miatt. Ha 100 fokos vagy magasabb fokú lázzal rendelkezik, beszéljen orvosával a lázcsillapító használatáról. Ne adjon alacsony lázzal járó lázcsillapítót, hacsak orvosa nem javasolja.

Egészségügyi ellátás

A kisgyereknek szüksége van orvosi ellátásra, ha érezte a zihálását éjszakai köhögésével, javasolja a Mayo klinikát. Ha köhögése meghaladja a 100 fokot, forduljon orvosához orvoshoz. A gyermek, akinek nehézségei vannak a légzéssel, vagy a vér vagy a rózsaszín váladékkal szemben, sürgősségi ellátást igényel. Ha kétségei vannak, mindig forduljon gyermekorvosához. Segít megvizsgálni, hogy gyermeke orvosi ellátást igényel az éjszakai köhögésére.