Hogyan kell sütni a bárányhúst

A bárány steak enyhébb ízű, mint a marhahús, amely erősebb, bonyolultabb vagy kalandosabb készítményeket tesz lehetővé. Pan-sütés őket egy gyors és egyszerű eljárás még a kezdő házi szakácsok sikeresen húzni. A legnehezebb rész rájön, hogy hogyan szeretné szezonozni a steakeket. A legjobb eredmény érdekében válassza az “USDA” minősítésű “elsődleges” bárányhúst, ha nem bánja, ha egy kicsit többet költ a húsra. A bárány viszonylag sovány, ami egészséges választást tesz lehetővé, de azt is jelenti, hogy a hús gyorsan válik kevésbé kellemessé a túlcsiklandozással.

Szeletelje a húst bőségesen só, bors és más fűszernövények és fűszerek keverékével. Válasszon olyan összetevőket, amelyek kiegészítik a bárányt, mint a kömény, a koriander, a chili paprika, a fokhagyma és a hagyma por, a rozmaring, a kakukkfű és a menta. Vagy használjon előfőzött száraz dörzsölést vagy fűszerezést, például a herbs de Provence-t. Helyezzük a tapasztott bárányt egy tányérra, és fedjük le műanyag burkolattal. Hűtsük le a húsokat néhány órára.

Hagyja, hogy a bárányhüllõk szobahõmérsékleten egy órával álljanak a sütés elõtt. Ha belépnek a serpenyőbe, lassabban és egyenlőtlenül főznek.

Helyezzen egy öntöttvasat, rozsdamentes acélból vagy más súlyos fenekű serpenyőből az égőbe közepes magas hőmérsékleten. Várjon, amíg a csepp víz sütyög, és elpárolog, ha belecsúszott a serpenyőbe, majd add csak annyi olajat, hogy fedezze az alját. Cserélje körül a kabátot.

Helyezze a bárány darabjait a serpenyőben. Hagyja őket nyugodt állapotban kb. Két percig, hogy kifejleszthessen egy szép fogást, majd flip őket, és ugyanezt tegye a másik oldalon. Csökkentse a hőt a közepére, és fordítsa vissza a steaket az első oldalra. Még négy percig főzzük meg őket, néha a tetején felszedjük a pépedényeket, hogy jobban ízesítsük és gyorsítsuk a főzést.

Fordítsd újra a steaket. Folytassa a serpenyőben sütésig, amíg el nem éri a belső hőmérsékletet, 145 ° Fahrenheit, körülbelül négy perc. Helyezzen be egy azonnal olvasható hőmérőt a legvastagabb rész középpontjába a hőmérséklet ellenőrzéséhez.

Vigye át a bárányhúst a serpenyőből és tetejére a tányérokhoz, hogy elkerülje azok túlcsokolását. Hagyjuk állni öt percig a kiszolgálás előtt, hogy a belső gyümölcsleveknek lehetősége legyen a rendezésre.