Hogyan lehet a hajat megnövelni, ha alacsony a vas

A MayoClinic.com szerint az alacsony vas, más néven vas-hiányos anémia is gyakori. A leggyakoribb tünetek a fáradtság, gyengeség és halvány bőr. A MayoClinic.com azonban megjegyzi, hogy az állapot hajhullást is okozhat. A fogamzóképes korú nőket a menstruáció és a terhesség alatt vasveszteség okozza. A kisgyermekek és a vas-szegény diéták is veszélyben vannak. Bár a hiány hajhullást okozhat, megakadályozhatja a további veszteséget és ösztönözheti az új növekedést.

Forduljon orvosához. Teljes mértékben bizonyosodjon meg róla, hogy vasvesztesége van, és hogy a hajhullás nem más tényezők miatt történt. Kezelőorvosa vas-kiegészítőt vagy egyéb kezeléseket írhat fel a vasszámlálás javítása érdekében.

Egyél a vasban gazdag élelmiszereket. A leveles zöldségek, a teljes kiőrlésű gabonafélék és a szárított gyümölcs mind vasban gazdag. A vörös hús, a bab és a tojás is jó forrása a vasnak.

Hozd a C-vitamint. A C-vitamin hozzájárul a haj növekedéséhez, és a Journal of Vitamin and Nutrition Research című folyóiratban megjelent tanulmány szerint a szervezet jobban elnyeli a vasat.

Kérje orvosát a születésszabályozásról. A születésszabályozás bizonyos formái megakadályozzák, hogy a nők havi időszakokat kapjanak, és csökkenthetik a vasveszteség mennyiségét.

Stimulálja a fejbőrt. Keverjünk össze 10 csepp borsmenta illóolajat és 7 csepp rozmaring illóolajat egy 16 oz-os sörtartalmú szőlőolajba. Tegyen negyedéves adagot a kezébe, és naponta egyszer masszírozza az olajat a fejbőrébe.

Pihenj sokat. A teste – beleértve a hajhagymákat is – javítja magát alvás közben. Szerezd meg legalább nyolc órát pihenni minden este.