Hogyan lehet egy rutabaga hámozni

A New England-ben, a Közép-Nyugaton és Skandináviában is népszerű, hogy az alázatos rutabaga önmagát nevezi meg, hiszen több ember válik táplálkozás-tudatosvá és hajlandó felfedezni az “új” zöldségeket, gazdag béta-karotin és alacsony kalória, a rutabaga A répát és a vad káposzta közötti kereszt. A kemény, csúnya bőr alatt rejtőzik egy édes ízű gyökérzöldség, amely könnyen termeszthető, tárolható és előkészíthető. Akár nyersen vagy főtt, ha megpróbálsz egy rutabagát, akkor egész életen át tartó rajongó leszel.

A rutabagát hideg folyóvíz alatt mossa le, ügyelve arra, hogy távolítsa el az esetleges laza talajt, amely beágyazódhat a durva bőrbe.

Vékony szeleteket távolítson el a rutabaga tetejétől és aljától.

Szeleteljük fel a zöldséget, ez megkönnyíti a kezelést.

Húzza le a vastag bőrfelületet egy daraboló kést használva, hogy levágja a 2 hüvelykes szeleteket egy időben. Ha a külső héjat eltávolítják, a rutabaga nyers, világos színű belseje látható lesz.

Vágjon ki olyan foltokat, amelyek keményebbek, mint a körülöttük lévő területek; érezheted a kemény foltokat a szárnyas késsel, ahogy hámozol. Ezek a nehéz területek nem “rosszak”, de keserűbbek lesznek, mint a többi zöldség.