Hogyan lehet erősíteni a gyenge körmöket természetesen

A körmök a keratinből, a bőrön és a hajon található fehérjéből készülnek, az Amerikai Bőrgyógyászati ​​Akadémia szerint. Az ujjai az ujjaiban a fehérjét alkotják, amelyet azután az ujjak vége felé nyomnak, ahol meggyógyul. Számos tényező, beleértve az életkort, a környezeti bántalmazást és a betegséget, hozzájárulhat a gyenge, törékeny szegekhez, de léteznek módszerek a természetes módszerekkel történő megerősítésére. A körmök védelme az elemek közül az egyik legjobb módja annak, hogy erős, egészséges körmöket kapjunk.

Vágjon körmöket egy rövid, négyzet alakú, enyhén lekerekített csúcsokkal. Használjon körömlakkolót, ha a körmök lágyabbak, például zuhanyzó vagy kád után. Óvatosan töltsön körmöket egy finom körömfájllal, hogy távolítsa el a kilyukadást vagy a durva foltokat.

A hidratálót kézre és körömre kell felhordani naponta többször, különösen akkor, ha a kezek már a vízben vannak, és újra este. Ügyeljen arra, hogy a nedvességmérőt a bőrbe vágja. A Mayo Klinika szerint a durva, száraz kendőzetek olyan hangnövényeket okozhatnak, amelyek az élő szövetekbe rántanak és károsíthatják a körmöket.

Az éjszakai hidratálás után viseljen kesztyűt ágyba. A kesztyűk segíthetnek a nedvesség megakadályozásában, és megakadályozzák, hogy a köröm kiszáradjon és törékennyé váljon.

Alkalmazzunk egy körömkeményítőt. A körömápoló termékek gyártója, Sally Hansen többféle formulát használ a gyenge, törékeny körmökhöz. Számos közülük, ideértve a folyamatos kezelési erősségi formulát is, olyan fehérjéket tartalmaz, amelyek megerősítik a gyengéd köröm táplálását és vitaminokat. Használjon körömvédő polírozót önmagában vagy alapbevonattal.

Alkalmazzon körömlakkot. A Mayo Clinic azt mondja, hogy egy vékony réteg körömlakk alkalmazása segíthet a körmöknek a nedvesség fenntartásában. Távolítsa el a régi polírozást egy hét múlva.