Hogyan lehet folytatni, ha még soha nem volt munkája

Sokan azt gondolják, hogy a munkatapasztalatról szóló összefoglalóról van szó, amely kihívás azoknak, akik soha nem tartottak munkát. Mindazonáltal sok potenciális munkáltató kérheti a munkaköri alkalmazásával kapcsolatos folytatást. Ha még soha nem tartottál munkát, az önéletrajzának többet kell fókuszálnia, amit tudsz, mint ahol dolgozol. Ez a fajta önéletrajz, amely funkcionális folytatásként ismert, kiemeli azokat a tapasztalatokat és készségeket, amelyek lehetővé teszik, hogy elvégezzék azt a munkát, amelyre alkalmazni kíván.

Készítsen egy listát az erősségeiről. Ezt szeretné hangsúlyozni az önéletrajzában, és a múltbeli tapasztalatokra összpontosít, amelyek kiemelik ezeket az erősségeket. Például, ha az erőd képes önállóan dolgozni, akkor kiemelheti tapasztalatait egy független tanulmányi programban az iskolában. Ha jól dolgozol a nyilvánossággal, akkor beszélhetsz kampány önkéntesként egy helyi politikusral, vagy egy gyengébb szülő-tanár szervezeted számára.

Brainstorm egy listát az összes korábbi tapasztalatairól. Ezen a ponton ne aggódjon, ha releváns a folytatáshoz, vagy sem. Olyan nyersanyagot keres, amelyet felhasználhat az önéletrajz összeállításakor. A Sheldon High School azt javasolja, hogy fontolja meg az önkéntes tevékenységeket, a szervezetekkel, klubokkal és közösségekkel foglalkozó csoportokat és osztályokat, amelyek speciális készségeket tanítottak, például egy második nyelvet vagy meghatározott számítógépes programokat.

Adja meg az Ön nevét és elérhetőségi adatait, beleértve az otthoni telefonját, a mobiltelefonját és az e-mail címét az oldal bal felső sarkában.

Írja be a foglalkoztatási célkitűzést. A University of Wisconsin-Eau Claire Career Services szerint ez a lépés választható. Ha úgy döntesz, hogy felsorol egy célt, akkor szabja meg azt a konkrét munkát, amelyre alkalmaz.

Sorolja fel a képesítését a munkához. Ezek három-öt készség vagy erősségek szükségesek ehhez a különleges feladathoz. Egyezzenek meg a pozícióval vagy a munkaköri leírással kapcsolatos korábbi hirdetésekben szereplő erősségek listájával. Válassza ki a hirdetésben vagy a munkaköri leírásban felsorolt ​​erősségeit.

Írja le két vagy négyféle tapasztalatát, amelyekre a munka szempontjából releváns volt. Például, ha egy kiskereskedelmi áruházban jelentkezik, akkor választhatja a “Munka a nyilvánossággal” és a “Szervezeti készségek” témakört.

Adjon meg konkrét példákat az előző lépésben felsorolt ​​tapasztalatok kiemeléséhez. Ezek lehetnek önkéntes pozíciók, részvétel klubokban, osztályokban, vagy bármi, ami bizonyítja az Ön képességét ebben az adott területen.

Írjon be egy szakaszt, amely részletezi az Ön oktatási hátterét. Írja be legfrissebb iskoláit, majd más iskolai végzettséggel. Adjon speciális kurzusokat, amelyek megtanulják a munkához szükséges készségeket. A középiskolát megelőzően nem kell felsorolni az iskolázást.

Készüljön fel egy külön oldalra, amely három vagy négy referenciát tartalmaz. Adja meg a személy nevét, elérhetőségét és kapcsolatait. Válassza ki azokat az embereket, akik igazolni tudják az önéletrajzában felsorolt ​​készségeket, vagy akik veled dolgoztak az önéletrajzában szereplő egyes projektekről vagy önkéntes tevékenységekről. Lépjen kapcsolatba ezekkel az emberekkel, és győződjön meg arról, hogy beleegyezik abba, hogy megadja a hivatkozást.