Hogyan lehet juice a yucca

A juuca gyümölcsléjét egészségügyi és higiéniai célokra használják. Az Észak- és Közép-Amerika és a Nyugat-India meleg, száraz területeire jellemző, a Yucca schidigera természetes szaponin-tulajdonságai a koleszterinszint csökkentésében, valamint más természetes egészségjavító szerekben különböznek. A bennszülöttek évszázadok óta használják, mint enyhe sampont és fejbőr kezelést, valamint az ízületi gyulladásos fájdalom kezelését, a yucca juice továbbra is népszerűvé teszi az egészségügyi előnyöket. A hideg sajtolás előnyös módja a juu készítésének a yucca szárakból.

Juicing módszerek

A préselési módszerek közé tartozik a hidegprés, a kettős fogaskerék, a centrifugális és a rágó. A hidegen sajtolt préselés során a növényi anyagot egy hidraulikus présen keresztül futtatják, amelyben az anyagot összenyomják és szűréssel szitálják. A kettős fogaskerekes mosógépek hasonlóan működnek a keverő vívóihoz képest, egymás felé forogó fogaskerekek, a gyümölcslé kivonatolásához és őrléséhez. A centrifugálókészülék gyorsan forgó pengével rendelkezik, amely feldarabolja a növényi anyagot, amely feszültvé válik a gyümölcslé megszerzése érdekében. A masticating juicers ugyanúgy működik, mint a centrifugális mosószer, de lassabban.

Juicing módszerek összehasonlítása

A centrifugális juicing magában foglalja a hő előállítását a gyümölcscentrifugálás során, amely számos enzimet elpusztít és alacsonyabb tápanyagtartalmú gyümölcslevet termel, mint a nem centrifugális juicers. A centrifugális juicing módszeren keresztül termelt juice rövidebb eltarthatósági idő is van a juicing folyamata során keletkező oxidáció miatt. A hidegen sajtolt, nem centrifugálásos gyümölcscentrifugálás több lédet eredményez, amely tartósítószer nélkül akár 72 óráig is tart. A nem centrifugálásos gyümölcscentrifugálás ugyancsak kevesebb habot eredményez, ami fontos tényező a yucca gyümölcsízesítéséhez, mivel a szaponinok tulajdonságai miatt bőséges, tartós hab keletkezik.

Készítmény

Használja a yucca növény virágzó szárait és törzsét gyümölcslé-préseléshez. A húsos szárakat apróra vágják, és apróra vágják, hogy beilleszkedjenek a gyümölcscentrifugán. Kis mennyiségben tiszta vizet adhat a gyümölcslevek és tápanyagok extrahálásához a növényi rostból. Kövesse a gyümölcscentrifuga használatával kapcsolatos utasításokat.

Vigyázat

A szaponinek a Yucca schidigera-ban bőven talált szteroid vegyületek. A szteroid szaponinek mérgezőek. Habár a halak és bizonyos állatok nagyon érzékenyek a szaponinok toxicitására, hajlamosak átjutni az emberi emésztőrendszeren, javítva olyan előnyös hatásokat, mint a koleszterinszint csökkentése, mégsem felszívódnak. Kérdezze meg kezelőorvosát, mielőtt étrendi változtatásokat hajthatna végre, pl.