Hogyan lehet leküzdeni az ingerlékenységet

Sokan, akik depresszióban, szorongásban és más mentális betegségekben szenvednek, jelentéktelenül érzik magukat. Ez arra utal, hogy stresszre szorulsz és nehézségekbe ütköznél a stressz egészséges módon. Az ingerlékenység problémákat okozhat a munkahelyen és a kapcsolatokban. Szerencsére lépéseket tehet az ingerlékenység csökkentésére. Ha a hangulata jelentősen befolyásolja a munkahelyi sikerességet és az egészséges kapcsolatok fenntartását, érdemes segítséget kérnie egy mentális egészségügyi szakembertől, mert esetleg valami többet, mint az ingerlékenység.

Ügyeljen arra, hogy a hangulat és a test ajánlja a pszichológia ma. Nagyobb valószínűséggel ingerül, ha unatkozik, nem kényelmes, fizikailag, fáradt és éhes. Vigyázzon a fizikai szükségleteire, hogy megakadályozza az ingerlékenységet és a haragot.

Gyakorlat az érzelmek megelőzésére és megbirkózására. A MayoClinic.com arról számol be, hogy enyhítheti a haragot sétával, kocogással, sportolással vagy egyéb fizikai tevékenységgel. Próbálj meg legalább 20 perc fizikai aktivitást kapni minden nap. Ez csökkenti a depresszió és a szorongás tüneteit is.

Határozza meg a stresszt azzal, hogy időt vesz igénybe, hogy naponta írja le. Minden este néhány percet vesz igénybe, hogy leírja a hangulatát befolyásoló dolgokat. Például bevonhatja a házastársával és a nem fizetett villanyszámlával való küzdelmet. Keress minden olyan dolgot, amellyel ellenõrizted, és jegyezd meg a konkrét lépéseket, amelyekkel megteheted ezeket a dolgokat. Próbáljon meg minden nap kis lépéseket tenni, hogy kezelje azokat a dolgokat, amelyek stresszt okoznak.

Töltsön legalább 15 percet minden nap olyan dolgokat, amiket élvezhet. Lefestette a körmeit, elolvashat egy titokzatos regényt vagy fényképeket készíthet a kerteden. Ha nem adod magadnak időt arra, hogy boldog legyen a nap folyamán, akkor nagyobb valószínűséggel ingerlékeny.

Gyakorlat relaxációs technikák. Ha észreveszi, hogy a hangulatod nyugodt, ingerlékeny vagy dühös, nyugodt, tíz percnyi időt vesz igénybe, és gyakorolja a relaxációs technikát, például az irányított meditációt. Ehhez a technikához zárja be a szemét, és képzelje el, hogy olyan helyen vagy, amely biztonságban és boldoggá válik. Próbáld meg ragaszkodni az összes érzékeidhez. Például, ha elképzeled, hogy túrázol az erdőben, szagolod a tiszta levegőt, úgy érzed, hogy a levelek felborulnak a lábad alatt, ábrázolják a fák színeit és hallják a madarak csörömpölését.