Hogyan lehet levet ananász

Az ananász a bromelain, a mangán, a rost, a réz és a B1, B6 és C vitamin jó forrása. Miközben ezek közül a tápanyagok közül néhány elveszett az ananász, főleg a rosttartalom miatt, az ananászlé még mindig egészséges, finom ital, amely Gyulladáscsökkentő, emésztőrendszeri és immunrendszeri előnyöket a világ legegészségesebb élelmiszerei szerint. Az ananász bõrébõl és magjából levõ gyümölcslé megtakarításával és kivonásával növelheti a gyümölcslé táplálék tartalmát.

Ellenőrizze az érettség ananászát, mielőtt megszórja, szagával és összenyomva. Az érett ananász nehéz, kissé puha és édes illatú.

Helyezzük az ananászot egy tiszta, stabil pultra vagy asztalra, és egy éles késsel távolítsuk el az ananász koronáját és bázisát. Ügyeljen arra, hogy ne vágja le magát, mert az ananászokat nehezen tarthatja a felkészülés során.

Hámozzuk le az ananászot, lassan vágjuk le a pépet a késből. Használja a kés hegyét a szemek eltávolításához. Tegye félre a bort, ha száradni kívánja a levét. Ha nem, dobja el.

Használjon késsel vagy nagykanállal az ananász magjainak eltávolítását, majd vágja el ananászdarabokat olyan apró darabokra, amelyek elégek ahhoz, hogy illeszkedjenek a gyümölcslefedő gyomrába. Ha a mag elég puha, hozzáadhatja a gyümölcscentrifugahoz. Ha a mag kemény, dobja el, hogy megakadályozza a berendezés károsodását.

Forraljuk fel az ananász bort, hogy levesszük levét és tápanyagait. Mivel a bőr túlságosan kemény ahhoz, hogy a gyümölcslevet hagyja hagyományos módon, meg kell forralnia, 24 órán át merednie kell, majd törölnie kell a levét. Ez lehetővé teszi, hogy a Happy Juicer szerint magas legyen a bőr magas C-vitamin és bromelain tartalma.

Az ananászlé után azonnal itassa el vagy tárolja a hűtőszekrényben legfeljebb öt napig. A Purdue Egyetem 20 órán belül ajánlja az ananászlé felhasználását, mert gyorsan romlik.