Hogyan lehet megállni a lábamat izzadástól a cipőben

Nem csoda, hogy a lábai izzadnak és szaglásznak, amikor egész nap szűk cipőket szorongatnak. A lábak vágynak a friss levegőre és a legtöbb cipő nem adja nekik ezt a luxust. Nem lehet mindig járni mezítláb, hogy megvédje a verejtékezést, de jól tudja kezelni a lábadat, hogy be vagy ki a cipőből. Ha a lábát és a cipőjét tisztán tartja, akkor segíti a verejtetlen talpakat, és búcsúzik a kellemetlen szagtól.

Tiszta pár pamutzoknát viseljen, hogy ne okozzon nagyobb izzadást, ha cipőt visel. Ne viselje ugyanazt a zoknit többször is. Ha lábszaga van, fontolja meg az antibakteriális zokni viselését.

Változtassa meg a napi cipőiket. Ez ad a cipőnek egy esélyt a kiszáradásra.

A lábujjaidat súrolja, és minden nap meleg vízzel és antibakteriális szappannal mossa le a lábát és lábát. Pat a lábát száraz egy törülközővel, mielőtt zoknit vagy cipőt.

Töltsön be egy tálat meleg vízzel, majd adjunk hozzá néhány csomag fekete teát. Adjunk néhány percet a teához, hogy meredjenek, majd 30 percig áztassuk a lábát a keverékben. A tea tanninsavja segít megakadályozni a lábakat izzadásának.

Viseljen nyílt lábú cipőt vagy szandert, hogy a levegő elérje a lábát. Ha a lábad nem korlátozódik, akkor nem fognak izzadni. A vászon és bőrcipők is lazítanak a lábad.

Ha lehetséges, tisztítsa meg cipőit kézzel néhány héten keresztül. Mossa le a vászon cipő cipőjét forró vízzel egy tálca mosószerrel és színes fehérítővel. Ne merítse a bőr vagy a velúr cipő vízben. Ehelyett törölje őket tiszta egy nedves mosogatórongy és enyhe szappan.

Alkalmazzon spray-on izzadásgátló anyagot a lábának talpára. Az izzadásgátló a hónaljodhoz készült, de ugyanúgy működik a lábakon, hogy megállítsa a verejtékezést és a szagokat.

Tegyen lábport a cipőjébe, mielőtt viseli őket. A lábporok tartalmazzák a szódabikarbóna és a talkumpor, hogy segítsen elhárítani a verejték és a szag.

A cédrusfákat behelyezzük a cipőbe, ha nem viseled őket. A cédrus felszívja a nedvességet, és a cipőket szebbé teszi. A csipkés újság elnyeli a nedvességet is, ha nincs cédrusfa.