Hogyan lehet tudni, hogy a menopauza véget ért

A menopauza teljesen természetes esemény, amely a menstruáció és a termékenység hivatalos végét jelzi. Sok nő több évet tölt be a perimenopauzában, ami az átmeneti időszak, amely a menopauza felé vezet. Néhány nő alig veszi észre, hogy menopauza ment át, amíg már nincs idő. Mások súlyos hőhullámokat és más zavaró fizikai és érzelmi tüneteket tapasztalnak az út mentén. Nagyon kevés titok van, amikor a menopauza vége. Akkor fejeződött be, amikor az időd megállt.

Értsd meg, hogy a menopauza hivatalosan is vége, ha egy évig nem volt időd. Ha menstruáció nélkül 10 hónapig mentél, és hirtelen 11 hónapos időtartam van, akkor még mindig menopauza van. Tedd fel az időszak nélküli hónapokat mindaddig, amíg el nem telik 12.

Tegyél be egy fizikális vizsgálatot, és kérdezze meg orvosát, hogy végezzen vérvizsgálatot annak igazolására, hogy menopauza van. FSH (tüszőstimuláló hormon) szintek, amelyek arra ösztönzik a petefészket, hogy tojást termeljenek kimutatható a vérben. Ha az Ön FSH szintje 40 NE / l felett van (nemzetközi egységek literenként), akkor a menopauza valószínűleg vége.

Vegye észre, hogy a menopauza bármelyik tapasztala – tának – például a forró villanásnak vagy fáradtságnak – bármelyike ​​eloszlott vagy teljesen lecsillapodott. Ha kevésbé kellemetlennek tűnnek, vagy eltűntek, valószínűleg azt jelenti, hogy a hormonszintje kiegyensúlyozott.