Hogyan növelheti a rugalmasságot egy hónap alatt

Elképesztő, hogy mit tudsz elérni rövid idő alatt, amikor úgy érzi, inspirált. Ha kíváncsi vagy arra, hogy komoly rugalmasságot érhet el – és 30 napos határidőt szabtál magadnak, hogy elvégezze a munkát – csak egy tervre, egy személyes elkötelezettségre és egy nagy adag gondosságra van szüksége. Naponta 15-20 percet húzzon ki a szelíd nyújtáshoz, és egy hónap múlva felfedezheti, hogy rugalmasabb, mint az évek során.

Láb lazítás

A quadjaid – azok a nagy izmok a combod elülső részén – a lábad munkahadékai. De ez az izmok a lábad hátulján – a hüvelyben és a borjakban -, amelyek inaktivitással hajlamosak lerövidíteni. A hátsó lábizmok megnyújtása kulcsfontosságú a rugalmasság növelése szempontjából. Állva a lábaddal együtt vagy a csípő szélességétől kezdve kezd lassan előre hajolni a csípőddel. Helyezze kezét a lábak elülső oldalára, és csúsztassa le a lábait, miközben tovább halad előre. Amikor elmész, amennyire csak tudsz, legfeljebb 30 másodpercig normális lélegzést és kényeztetést kapsz a szakaszon. Aztán lassan – lapos háttal – kezdjen egyenesen állni. Ismételje meg a gyakorlatot háromszor. Célja, hogy lassan, fokozatosan növelje a combnyúlványok és a borjú izmainak szakaszát minden nap. Soha ne tolja a normál kényelmetlenséget a fájdalomzónába.

Lélegzés távol

A középső törzs megnyújtása, különösen a derékrész, rugalmasságon túl előnyökkel jár. Egy erős, rugalmas mag segít megvédeni a hátát a sérülésektől, és hozzájárul a megfelelő testtartáshoz. A derék megnyújtásához álljon a lábszárnyú lábszárnyakkal. Helyezze bal kezét a derekára, és nyújtsa felfelé a jobb karját. Ha a vállát és a csípőjét elölről négyzetre tartja, kilélegezni kezd, és lassan lassan összehajtja a törzsét balra. Ahogy hajlítsa, tartsa jobb kezét közvetlenül a fejeden. Kanyarodj csak annyira, amennyire csak tudsz, anélkül, hogy fájdalmat éreznéd, majd, ahogy belélegezed, térj vissza kezdeti állásodhoz. Ismételje meg a jobb oldalon. Húzza ki és hajlítsa a törzsét jobbra. Inhaláljon és térjen vissza függőleges helyzetbe. Ismételje meg a szekvenciát háromszor, 20-ra növelve néhány hét alatt.

Vissza akció

A rugalmas hát elérése és karbantartása mérsékelheti az elhúzódó stresszt és a rossz testtartást. Üljön le a padlóra, és állítsa a kezét és térdét. A lábujjaid rugalmasak vagy lazíthatók a padlóra. Lélegezz be. Ahogy kilélegzett, óvatosan fordítsa hátat felfelé, húzza a hasát a gerincére, lazítsa meg a nyakát, és nézzen le a padlóra. A karjait egyenesen tartva, a kezét határozottan a padlóra ültetjük, kilégezzük és lassan üregeljük a hátadat. Amint ezt teszed, fokozatosan emelje fel a fejed, amíg meg nem nézi a mennyezetet. Ismételje meg a szekvenciát háromszor, egy hónap alatt 20-an dolgozik.

Vezesse a terhet

A vállak szorosabban húzódhatnak, mivel órákon át ülnek a munkaasztal fölött. A vállak hátsó részének feloldásához nyissa ki a karjait a padlóval párhuzamosan. Helyezze a bal könyökét a jobb könyök tetejére. Ebből a pozícióból emelje fel az alkart, amíg merőleges a padlóra. A karjaidat a vállmagasságban fogja meg, és fogja meg mindkét kezét. Tartsa a nyúlási pozíciót 10 másodpercig. Rövid ideig pihentesse a karjait, és jobb kezével ismételje meg a nyúlványt a bal felső részén. A vállak elülső részének megnyitásához álljon lábaddal a csípő szélességével és csukja be a kezét mögött. Ha lefelé tartja a vállát, lassan emelje fel a karját és távol a testétől. Menj csak addig, amennyire csak kényelmesen lehet, majd engedje el a kezét és rázza fel a karjait. Alternatívak a két vállszakaszon, akár 10-szer több héten keresztül.