Januvia és fogyás

A Januvia a szitagliptin, a 2-es típusú cukorbetegek felnőttkori vércukorszintjének javítására felírt gyógyszer. A Merck és a Co. által gyártott Januvia a diétával és a testmozgással együtt használható. Bizonyítékok arról, hogy a Januvia előnyös a fogyás szempontjából, ellentmondásos, de a gyógyszeres kezelésnek van olyan hatása, amely súlycsökkenéshez vezethet.

Funkció

A Januvia segíti a vércukorszint szabályozását oly módon, hogy megnöveli a szervezet által termelt két hormon mennyiségét az étkezés során. A hormonok növekedése számos hatással jár, és két hatás segítheti a súlycsökkenést. A hormonok csökkentik az étellel járó átmeneti időt, hogy a gyomorból a belekbe kerüljenek, lassítva a glükóz felszívódását a véráramba, magyarázza a NetDoctor. Ők is a teljesség érzését keltik, amely segít az embernek kevesebbet enni.

szempontok

A Januvia-kezelés hatásosságát a 2-es típusú cukorbetegség kezelésére előzetesen jóváhagyó vizsgálat során a gyógyszer általában nem okozott súlygyarapodást vagy testsúlycsökkenést, jelentette az eMedTV. Emellett a Januvia-t és a metformint a 2-es típusú cukorbetegség kezelésében nem vesztették nagyobb súlyt, mint a csak metforminnal kezeltek.

Lehetséges

A Merck és társai 2008-ban bemutatták a Januvia-i kutatásokat az American Diabetes Association 68. éves tudományos ülésein, amint azt a “Medical News Today” jelentette. A 2-es típusú cukorbetegség gyógyszeres glipiziddel összehasonlítva a Januvia sokkal jobb volt a hipoglikémiában vagy az alacsony vércukorszint megakadályozásában a 2-es típusú cukorbetegségben szenvedő betegeknek, akik orvosságra van szükségük a vércukorszint szabályozására. Ezenkívül a Januvia-t kapó résztvevők súlyos fogyást tapasztaltak, bár a tényleges összegek átlagosan kicsiek voltak.

Mellékhatások

Néhány embernek mellékhatásai vannak a Januvia szedése során, ami súlycsökkenést okozhat. Ezek a hatások a NetDoctor által felsorolt ​​gázok, hasmenés, étvágytalanság, hányinger, hasi fájdalom, fejfájás és szédülés.

Előnyök

Januvia nem kapcsolódik súlygyarapodáshoz, az eMedTV szerint. Ez fontos szempont, mivel sok más 2-es típusú cukorbetegség gyógyszere súlygyarapodást okoz. A súlygyarapodás különösen problémás a 2-es típusú cukorbetegségben szenvedő betegeknél, mivel sokan már túlsúlyosak, és a túlsúly súlyosbíthatja a rendellenességet. A Merck és Co. által leírt, a “Medical News Today” által részletezett kutatás szerint a glipizidet szedő betegek kis, de jelentős súlygyarapodást tapasztaltak.