Japán majonéz táplálkozási információ

A Kewpie majonéz, amelyet általában japán majonéznek neveznek, nem teljesen azonos a szokásos amerikai majonézzel. Bár hasonló módon alkalmazható, a japán majonéz kevésbé savanyú és általában rizsbor ecetet és mononátrium-glutamátot vagy MSG-t tartalmaz. A hagyományos majonézhez hasonlóan fontos, hogy a fogyasztást az ajánlott adagolási méretre korlátozza, és tudnia kell annak táplálkozási értékéről.

A japán majonézhez ajánlott adag mérete 14 g, vagy 1 evőkanál. 100 kalória van minden 1 tbsp-ben. szolgáló. Ha naponta átlagosan 2000 kalóriát eszel, ez nem feltétlenül nagy. Ez azonban jelentős a fűszer esetében, különösen akkor, ha több mint 1 tbsp-t használ. Egy élelmiszerre.

Ha követi a 2000 kalóriás étrendet, korlátozza az összes zsír bevitelét 44-78 g zsírra naponta. 1 evőkanál. A japán majonéz adagja 10 g zsírt tartalmaz. Ez a kiszolgáló méretének jelentős összege, mivel az alsó ajánlott tartomány alapján a napi limit 25 százalékát teszi ki. Az ajánlott mennyiségnél nagyobb mennyiségű étkezés a más élelmiszerekből elfogyasztott zsírok kombinációjával meghaladhatja ezt az összeget.

Lehet, hogy aggodalomra ad okot, hogy a japán majonéz magas nátriumot tartalmaz, mivel MSG-t tartalmaz. Azonban egy adag csak 14 g nátriumot tartalmaz. Ez az összeg nem szignifikáns a napi 1500-2300 mg napi ajánlott bevitel alapján.

Az MSG egy ellentmondásos összetevő, bár a Szövetségi Gyógyszerészeti Hivatal azt állította, hogy biztonságos az élelmiszerekben. Ha aggasztja a fogyasztását, korlátozza vagy elkerüli a japán majonéz fogyasztását és az azt tartalmazó más termékeket. Ritkán az MSG rendszeres fogyasztása olyan tüneteket okozhat, mint a fejfájás, izzadás, zsibbadás vagy bizsergés. Ezek a reakciók rendszerint átmenetiek, és ha megszünteti az MSG fogyasztását, elszállnak.

Kalória

Zsír

Nátrium

MSG