Jumbo garnélarák táplálkozási tényeit

A jumbo garnélarák nyersen, főzve vagy roston sültek. A garnélarák tápértéke kissé változik a sütési módtól függően. Garnélarák gyakran nyersen élvezhetőek koktél mártással vagy marinádákkal grillezve. Megszórjuk citrommal további alacsony kalóriatartalmú ízt.

Kalória

A főzött vagy párolt jumbo garnélarák körülbelül 14 kalóriát tartalmaznak, a Calorie King szerint. A kenyérsütés, a sütés és a sütés során a kalóriák jumbo garnélarákra kb.

Jellemzők

Egy 4 oz. A jumbo garnélarák adagja az ajánlott napi fehérje mennyiségének csaknem felét tartalmazza. Bár magas a koleszterinszintje, a garnélarák továbbra is alacsony a telítetlen zsírban. A rák omega-3 zsírsavakat tartalmaz, amelyek csökkenthetik a szívbetegség, a koleszterin és a magas vérnyomás kockázatát. A garnéla D-vitamint és nagy mennyiségű kalciumot és foszfort tartalmaz.

Érdekes tény

A Jumbo garnélarákot gyakran Nagy-Britanniában és Ausztráliában királyrákokként említik. Az Élelmiszer Allergia és az Anaphylaxis Hálózat szerint az amerikaiak közel 2,3 százaléka allergiás a kagylókra, beleértve a garnélarákot is.