Ketózis és lábgörcsök

A lábak görcsök behatolhatnak a mély alvásodba, és erőteljes, éles fájdalmakkal rázhatsz az ágyból. Ha dehidrált vagy elektrolitos egyensúlyhiány következik be, a lábgörcsök kockázata nő. A kiszáradás következtében nem elegendő folyadékot fogyasztanak, bőkezűen izzadva, szabadban dolgoznak a hőtől és a gyomorbetegségektől. Az is előfordulhat a nagyon alacsony szénhidrát-diéta korai szakaszában, amikor a szervezet megtanulja, hogyan kell a zsírokat metabolizálni a szénhidrátok helyett.

Ha egy hagyományos amerikai diétát eszik, a fő kalóriaforrás a szénhidrát. A szervezet átalakítja a szénhidrátot glükózgá, előnyös energiaformájává. Minden olyan glükóz, amelyet nem lehet azonnal felhasználni, glikogénként tárolódik. Ha alacsony szénhidráttartalmú táplálékra vált, testének meg kell tanulnia energiát a zsírból, ami néhány hétig tart. A keton testek a zsírok metabolizmusának melléktermékei. A ketózisban átlagosan több mint ketontest van a vérben és a vizelettel.

A nagyon alacsony szénhidráttartalmú étrend első néhány hetében a szervezet ki fogja húzni az összes glikogént, amit megtalál, és azt glükózgá alakítja. A glikogént vízzel tárolják, így ezt a tárolási energiát használva jelentős mennyiségű folyadékot szabadít fel. Ez az oka annak, hogy a súlycsökkenés olyan gyorsan megy végbe az alacsony szénhidráttartalmú étrend korai heteiben. Ha nem vagy óvatos, akkor zavarhatja az elektrolit egyensúlyát és kiszáradhat, ami lábcsonkokat okozhat.

Sajnálatos módon csak több vizet inni nem fog teljesen megszüntetni ezt a metabolikus típusú kiszáradást. Magas elektrolit egyensúlyt kell fenntartania. A Medline Plus szerint a kálium, a nátrium, a kalcium és a magnézium mind fontos szerepet játszik az izomfunkcióban. Ha alacsony szénhidráttartalmú étrendre vált, akkor megszüntetheti az ásványi anyagok több forrását, növelve a lábgörcsök kockázatát.

Ha megengedi egy kis sót a steakén, megoldhatja a nátriumproblémát, és napi multivitaminot vehet fel, amely a másik három ásványt tartalmazza. Beszéljen orvosával, mielőtt külön kalcium- és magnézium-kiegészítőt szed. Az egész nap során sok vizet inni, és kerülje a diuretikumokat, például a kávét és az alkoholt, amely tovább dehidrál.

ketózis

Víz

Az elektrolitok

Megelőzés