Kickboxing leckék kezdőknek

Megtanulva, hogyan kell ütni és rúgni valakit a fejedben lehet félelmetes élmény, bár nem az a mód, ahogy gondolkozol. Kickboxing egyre népszerűbb a fitness rajongók és a harcművészek egyaránt, de lehet olyan megfélemlítő, mint fizikailag igényes. Az elvárások ismerete megkönnyíti az új technikák és módszerek megismerését.

Kickboxing típusai

A kickboxing számos harci sportra utalhat. A leggyakoribb a freestyle kickboxing, amely a karate-ból származik. Kombinálja a box-ütéseket és a karate-rúgásokat. Egyéb stílusok közé tartozik a sanshou, ami szintén lehetővé teszi a dobok és a kung fu sport formáját. A Muay Thai Thaiföldről származik, és térd- és könyökütközőket is tartalmaz. A francia savát a gyors és pontos rúgásról ismerik. Vannak cardio kickboxing vagy boxercise, ami aerobik ütésekkel és rúgásokkal.

Osztály kiválasztása

Különböző harcművészetek szeretik a különböző embereket, ezért olyan iskolát kell találnia, amely olyan stílusban tanít, amely tetszik Önnek. Ha lehetséges, keresse fel a közeli iskolákat személyesen, és nézzen meg vagy próbáljon meg egy osztályt – néhány ingyenes próbaverziót kínál. Keress egy edzőtermet, ahol a rendszereseknek hasonló céljai vannak, beszéljenek az edzőkkel és a harcosokkal, hogy megismerhessék a légkört. A kisebb tornatermek jobban vigyázhatnak rájuk, míg a nagyobb tornateremben több elismert edző és harcos lehet, de kevésbé személyes figyelem.

Kickboxing költségek

Egyes osztályok rendszeres tornatermekben állnak rendelkezésre, és rendszerint 10 dollárért költenek osztályonként. A dedikált tornateremek általában havi kifizetéseket igényelnek, az árak 50 dollárról 100 dollárra vagy annál magasabbra emelkednek. Egyes tornatermek tagsági díjat igényelnek, melynek tartalmaznia kell a biztosítási díjat, ellenkező esetben külön kell megvásárolnia. A boxkesztyű kiskereskedelmi ára körülbelül 30 dollár, bár a komoly harcosok nagyobb súlyú kesztyűt és egyéb védőfelszerelést igényelnek, ami több mint 100 dollárra tehető.

Az első osztályod

Néhány tornatermet a kezdők elhagyhatják, vagy speciális osztályokat tartanak, hogy megtanítsák az alapokat, mások ösztönözni fogják, hogy egyenesen az osztály többi tagjával ugorjanak. Normál esetben kesztyűt kölcsönözhetsz, de fontolja meg a fogvédőt és a csészét. Ismertesse az embereket, hogy kezdő vagy, és segítenek neked – kezdetben is voltak. Senki sem várja, hogy Chuck Norris legyen azonnal. Koncentrálj az alapokra, és keményen dolgozol, hogy jó benyomást keltsen.

Képzési alapismeretek

A legtöbb osztály egy órát tart. Az osztálynak bemelegítéssel kell rendelkeznie, beleértve a nyújtást, a kihagyást, a gimnasztika vagy az árnyékolás, ahol mozogni és a levegőbe ütközni. Következő technikai munka, például boxolás, rúgás és védekező technikák, gyakorolják partner fúrók, ütő ütés táskák vagy padwork. Várják, hogy összpontosítson az alapokat. Bruce Lee egyszer azt mondta: “Attól tartok, nem az a férfi, aki egyszer 10.000 rúgást gyakorolt, de attól tartok tőle, hogy 10.000 alkalommal végzett egy rúgást.” Az osztályok magukban foglalhatják az opcionális sparringot is, hogy teszteljük harci képességünket. Csak akkor szórakozol, ha készen állsz.

A kickboxing egy intenzív kardiovaszkuláris edzés. A gyors tempójú edzés az intervallumképzés egyik formája, ahol a rövidebb nyugalmi időszakok rövid koncentrált aktivitása rövidíti az egész testet, és segít a fogyásnak. A zsákok és párnák megütése szintén stresszt okoz. Megtanulva magát, hogyan védheti meg magát, növelheti a bizalmát. Az osztályok is jó módja a hasonló gondolkodású emberek találkozására. Annak érdekében, hogy a kickboxing-edzésből a legtöbbet kihasználhassa, fókuszáljon a biztonságra. Lassan induljon, mindig a megfelelő formában való tanulással dolgozik, hogy elkerülje magát vagy mások sérülését. Viseljen mindig védőfelszerelést. Ha intenzívebb edzésen dolgozik, csukja be a kezét a sérülések elkerülése érdekében.

Kickboxing szempontok