Kulcsa a rossz térdre való futáshoz

Sokan rossz térdet használnak kifogásként, hogy elkerüljék a testmozgást. Akár ízületi gyulladásról van szó, akár egy korábbi sérülésről vagy egy olyan állapotról, amely térdre süllyed, lépések és óvintézkedések vannak, amelyek a térdeléshez a lehető legkevesebb fájdalommal járhatnak.

Lágyabb felület

Ha a kemény felületeken, mint a betonon tölti az idejét, akkor nagyobb stresszt fektet a térdcsuklójára, hogy lágyabb felületen fusson. A puha felületek, mint például a fű, a piszok vagy a faforgács, segítenek minimalizálni a térdre helyezett sokkot, amikor futsz – sokszor magas iskolai és kollegiális sífutó versenyeket tartanak golfpályákon erre a célra. Biztosítani szeretné, hogy a lágyabb felület, amelyen futsz, még mindig stabil és szilárd, így nem csúszik, és további károkat okoz a térdében.

Futócipő

Egy pár futócipő, amely illeszkedik és megfelelő támogatást nyújt, hatalmas különbséget jelenthet futás közben, különösen akkor, ha rossz térde van. A futócipőket úgy tervezték, hogy a lábát pihentesse, ami viszont térdre kényszeríti a stresszt. A legtöbb futócipőt úgy tervezték, hogy akár 300-500 mérföld között is tarthasson, ami gyorsan eljuthat, ha állandó futó lesz. Az általános iránymutatás a cipő cseréje félévente, de ez az idővonal gyorsítható, ha szinte minden nap nagy távolságokat futtat.

Helyes formában

A megfelelő forma fontos szempont az összes futó számára, de ez különösen igaz, ha rossz térde van. A helytelen formája ronthatja az Ön állapotát, a megfelelő formában pedig minimálisra csökkentheti a futás közben tapasztalható kényelmetlenséget. Győződjön meg róla, hogy egy kicsit előretolódik a futás közben és tartsa meg a térdét hajlítva, ami segít létrehozni egy természetes párnát a térdében futás közben. Ha a sarkával földet ér, hogy ne csúsztasson mozdulást, mint lapos lábakkal, akkor segít a hatás minimalizálásában is.

Szünetet tartani

Minél hosszabb ideig futsz, annál több törést helyezsz térdre, ezért jó ötlet, hogy több törést szedjen, ha rossz térdeid vannak. Ha a cél az, hogy napi 60 percet fusson, próbálkozzon három 20 perces futással vagy négy 15 perces futással. Ez lehetőséget kap arra, hogy pihenjen a futások között, miközben még mindig megkapja a kívánt mennyiségű futó és szív-és érrendszeri munkát a nap folyamán.

Ha rossz térde van, győződjön meg róla, hogy a lábad megnyúlt, mielőtt a futás még fontosabb lenne, mint a normális. A quadriceps, a combnyeregek és a borjak nyújása rugalmasan tartja a térdcsuklót, és elkerüli a térdre gyakorolt ​​nyomást, és az izomzat megnyújtja az ellenállóképességet, és fokozott stresszhelyzetet biztosít a térdére.

nyújtás