Lehet-e napközben tökéletesen átlátszó bőrt kapni?

Mint bármi, amit az életben érdemes elérni, a hibátlan bőr elérése időt és energiát igényel – ezért egy nap alatt lehetetlen a bonyolult képed tökéletes. De változtasson a bőrápolási rendjén, a smink szokásain és étrendjén, és valószínűleg jelentős időbeli különbséget fog látni.

Bőrápolás alapjai

A legjobb arc termékek a bőrtípustól függenek, de az egyik napi tisztítójának kiválasztásakor figyeljen az összetevőkre. Keress olyan enyhe termékeket, amelyek mélytisztító szereket tartalmaznak, mint például a Kaolin, amely különleges szépségápolási segédanyagként szolgál évszázadok óta. A benzoil-peroxidot tartalmazó tisztítószerek ideálisak a gyulladásos pattanások (vörös pattanások) kezelésére, míg a szalicilsavval rendelkezők általában kevésbé irritálják az érzékeny bőrt és ideálisak a comedonalis pattanások (whiteheads és mitesszerek) elleni küzdelemhez. A lehető legjobb hosszú távú eredmények eléréséhez bőrtípusához forduljon a bőrgyógyászhoz.

Sminkügyek

Ahelyett, hogy a teljes alapfelületre merőleges lenne, pontosan kezelje a sötét vagy vörös foltokat. Győződjön meg róla, hogy termékeit “olajmentes” és “noncomedogenic” jelzéssel látták el, hogy csökkentse az eltömődött pórusok és a keletkező pattanások előfordulását. Bár a smink nappali gyors javítás, a bőrét károsíthatja, ha egy éjszakán át hagyja – mindig le kell mosni a napi szennyeződést és olajat lefekvés előtt.

Diétás részletek

Kerülje a finomított szénhidrátokat, amelyek az inzulin szintjét tükrözik. A kutatás azt sugallja, hogy ez okozza a reakciókat, ami a pattanásokhoz vezet. Töltsön fel fehérjéket, gyümölcsöket és zöldségeket, és igyon sok vizet, hogy hidratálja a bőrt. Engedje el a teljes kiőrlésű gabonát, és készítse el a mandulákat délután pick-me-up helyett zseton vagy cookie.