Levendulaolaj és fejfájás

A levendula a “lavare” latin szóból származik, ami azt jelenti, hogy “mosni”. A levendula a világos indigóból a fehér lila színűre változik, erős édes zöld illatú. A levendula már évszázadok óta antiszeptikus, fürdõszer és nyugtató szer. Ismert gyulladáscsökkentő tulajdonságairól és annak képességéről, hogy fellazítja az ereket, ami arra utal, hogy miért segít a fejfájás fájdalmának csökkentésében.

felhasználások

A levendula ma számos célra használható, ideértve az álmatlanságot, az ekcémát, az ízületi gyulladást, a vágást, a gyulladást, a hajhullást, a stresszt, a szorongást, a gombákat, a baktériumokat, a szinusz torlódást, az ingerlékenységet, a főzést, a migréneket és a fejfájást.

Fejfájás

Nincsenek olyan speciális vizsgálatok, amelyek megerősítik a levendulaolaj előnyeit a fejfájás segítésében. Az illóolajokat nem az Élelmiszer- és Gyógyszeradminisztráció (FDA) szabályozza, ezért körültekintően kell eljárni, amikor az olajokat a fejfájás kezelésére használják. Azonban sok anekdotikus bizonyíték van, amely támogatja azt az elképzelést, hogy a levendulaolaj könnyebbé teheti a fejfájás fájdalmát. Mások azonban azt sugallták, hogy a levendula erős illata ténylegesen okozta fejfájás tüneteit. Ez annak a lehetséges allergiás reakciónak tudható be, amely a levendulaolaj használatát kísérheti.

Alkalmazás

A kumarin vegyületek kis része lavenderben található. Ezeknek a vegyületeknek az a feladata, hogy segítsék a véredények felnyitásában vagy tágításában, ami segít a fejfájás fájdalmának csökkentésében. A levendulaolaj használata során két-három csepp levendulaolajat töltsünk be 3 csészébe forrásban lévő vízben a tűzhelyen, Gondosan hajoljon a pot fölé, és lélegezze be a gőzt. Egy másik módszer a fejfájás leküzdésére az, hogy egy csésze hideg vízben két-három csepp levendulaolajat helyezzen fel. Vegyen egy mosogatószert a vízbe, majd húzza ki. Legyen feküdt és helyezze a hűvös ruhát a homlokra vagy a nyak hátsó részére. Ha a meleg összenyomódás előnyösebb, egyszerűen ugyanezt tegye meg egy csészében meleg vízben. Egy csepp levendulaolaj közvetlenül elhelyezhető a templomok vagy a nyak alján, hogy megkönnyebbüljön.

óvintézkedések

A levendulaolaj toxikus, ha belsőleg kerül. A szoptatást és a terhes nőket figyelmeztetni kell arra, hogy elkerüljék a levendula használatát. Egyes emberek allergiás reakciókat tapasztaltak a levendula belégzése vagy felszívása után. A tünetek közé tartozott a hányás, a hidegrázás, az émelygés és a fejfájás.

Gyógyszer kölcsönhatások

Jelenleg nincsenek kölcsönhatások a levendula és a gyógyszerek között. Van azonban lehetőség a levendula erősítésére a központi idegi depresszánsok hatásait. A levendula elkezdése előtt orvoshoz kell fordulni, ha bármilyen típusú depresszáns vagy fájdalomcsillapítót használ.