Munka közben lélegezni sétálni

A lázas légzés a súlyos mögöttes állapot tünete lehet, vagy egyszerűen csak arra utaló jel, hogy megváltoztathatja a kisebb dolgokat arról, hogyan mozog, lélegzik vagy gyakorol. A hasmenés, vagy a lélegzetvétel szubjektív állapot – egy másik ember számára a légzés normális megváltozása lehet. Ha úgy érzed, hogy a lélegzés nehézségforrásként jár a gyaloglás során, fontolja meg néhány kulcsfontosságú pontot, hogy egészséges változásokat hajtson végre.

hiperventilláció

Ha a lélegzése a gyaloglás során megkeményedik, akkor hyperventilálódhat. A hiperventiláció a túlzott légzés vagy a légzés állapota gyorsabb, mint az orvosilag egészséges. Sokan rendszeresen hyperventilálnak a stresszből vagy a rossz szokásokból anélkül, hogy felismernék. Tegyen tudatos erőfeszítéseket lassítani a lélegzetét, belélegezni és kilégzésre. Sok esetben ez megoldja a nehéz légzést, miközben az egészséges embereket sétál.

Aerobic

Az aerob aktivitást a szervezet oxigénhasználata határozza meg. Ha gyorsan jár vagy nehéz úton vagy lejtőn halad, több oxigént kell. Ha a szervezet nem kap elegendő oxigént az izmok táplálására az aerob tevékenység során, akkor a légzése megkeményedik. Stew Smith, a “Navy SEAL Fitness” és a “Maximum Fitness” teljes útmutatója szerzője azt tanácsolja, hogy az izomzat teljes oxigenizálásához és a szervezet széndioxid törléséhez gyakoroljon 3: 2 belégzés-kilégzés arányt. Ez azt jelenti, hogy a 3-as szám és a 2-es szám.

Elhízottság

Az elhízott emberek sok esetben problémát okoznak a légzésben, de a gyaloglás is okozhat légszomjat. Ha elhízott, a tüdeje nem olyan nagy vagy elég erős, hogy felemelje a mellkasfalat, amire szükség van ahhoz, hogy elegendő levegőt juttasson el. Ez még az alacsony hatású edzést is megkönnyíti. Folytassa a séta annyit, amennyit csak tudsz. Mivel alacsony hatása van, jó módja annak, hogy a súlyt elöntjük, így a munkahelyi lélegzés már nem jelent problémát.

vészhelyzetek

Bizonyos esetekben a mozgás közben végzett légzés a súlyos komoly jele. Ha a dyspnoe látásvesztés, homályos látás, szédülés vagy szédülés következménye, azonnal hívja a 911-et. Lehet, hogy stroke vagy szívrohama van. A munkahelyi légzés más szívproblémák, asztma, emfizéma vagy tüdőgyulladás jele lehet. Keresse fel kezelőorvosát, hogy szabályozza ezeket a problémákat, ha a váratlan vagy megmagyarázhatatlan légszomj megmarad vagy romlik.