Nem egészségtelen enni a régi saláta?

A saláta népszerű zöldség a termés részében. Miután vásárolsz salátát, és elhozod haza, akkor nem is eszed pár napig. Ha barna foltokat alakít ki, mielőtt eszedbe kerülne, előfordulhat, hogy nem kell eldobnia. Vigyázzon azonban, ha a saláta karcsú és penészes.

Saláta tárolása

A saláta tárolása közel 32 fok Fahrenheit. Azonban a saláta 31,6 ° F-on lefagy, ekkor a saláta könnyen megsérül. Mivel a saláta könnyen elveszti a vizet, a legjobb nedvességtartalom 98% és 100% közötti. Egyes salátatípusok jobb tárolási idővel rendelkeznek, mint mások. A saláta legfeljebb négy hétig tartható, ha a megfelelő körülmények között tartják. Ha azonban a saláta magasabb hőmérsékleten tartható, mint például a 41 F, akkor csak két hétig tart. A salátát az olyan termékek, mint az alma, a paradicsom és az őszibarack termelik.

Élettani változások

A fejes saláta színe vagy foltok lehetnek, amelyek nem jelentenek betegséget. A tipp égése akkor történik, amikor a levelek tetejének része barna és nekrotikus. A foltos foltosodás sötétbarna ovális, amelyet az etilén gázból való tárolásból származó oxidáció okoz. A barna foltok a közepes méretűek és szabálytalan alakúak. Ezeket a túlzott szén-dioxid-expozíció okozza. Végül, a rózsaszín borda a középső rózsaszín elszíneződése a magasabb hőmérsékletnek való kitettség miatt. Mindazonáltal a saláta ezeket a rendellenességeket még mindig biztonságosan meg lehet enni.

Élelmiszerbiztonság

A saláta, amely nem biztonságos enni, egyértelmű jeleket mutat. A baktériumok kezdenek szaporodni a hasított leveleken. A baktériumok felhalmozódása vékony textúrát okoz. A sclerotinia által okozott gombafertőzés szintén vékony textúrát okoz. A Botrytis cinerea sikeresen fejlődhet, és szürke penészt termelhet. Óvatosan kell eljárnia, amikor megtalálja a saláta-betegség jeleit.

A régi saláta használatával

Ha van olyan saláta a hűtőszekrényben, amely hamarosan elromlik, fontolja meg, hogy használják a hervadt saláta saláta. Öblítse le a salátát a szennyeződés kockázatának csökkentése érdekében. Ezenkívül vágja le az elszíneződés minden jelét, hogy biztonságos legyen.