Rossz, ha kijön, amikor beteg vagy?

Nem feltétlenül lehet rosszul dolgozni, ha beteg vagy, de bizonyos körülmények között. Attól függ, hogy mi okozza a betegségét. A gyakorlás általános szabálya eltér a gyakoribb hidegtől és allergiától, mint például az influenza, a láz és az émelygés esetében. Ez attól is függ, hogy érzed magad. Lehet, hogy nincs energiája még egy mérsékelt edzéshez sem, mely esetben esetleg teljesen elmulasztja a gyakorlást.

Mérsékelt edzést végezhet, ha a közönséges hidegtől, allergiától vagy más tünetekkel járó tünetekkel jár, ha a tünetek nem tartalmaznak lázot. Ha úgy érzed magad, hogy gyakorolsz, akkor nem rossz a dolgod, ha fülledt orra, vizes szem vagy egyéb hideg vagy allergiás tünetek jelentkeznek. Noha a munkálatok nem segítenek a hideg vagy allergiásodás megszűnésében, nem fog gyorsabban eltűnni, vagy rosszabbá teheti a betegségét. Ragaszkodjon a mérsékelt aktivitáshoz, például a gyalogláshoz, és csökkentse testsúlyát 25 százalékkal, hogy megbetegedjen a testedben a betegsége alatt.

Ha beteg az olyan influenzaszerű tünetek miatt, amelyek hasonlítanak az influenzára, vagy egyébként a nyak alatt találnak, jobb, ha kihagyja az edzést. Az immunrendszered már gyenge, ezért a szervezetnek szüksége van minden energiádra, hogy visszaszerezze. A kidolgozás lelassíthatja ezt a folyamatot. A pihenést igénylő tünetek közé tartozik a fájó izmok, láz, fáradtság, duzzadt mirigyek és émelygés. Különösen kerüljük el az erõs edzést, ha az influenzával rendelkezünk, mert a tested minden erejét felhasználja a vírus leküzdésére. Az emelési súlyok kevésbé hatékonyak lehetnek az immunrendszerénél, és még akkor is rosszabbá teszik Önt, mint korábban.

A közönséges hideg rendkívül fertőző, ezért fontolóra veszik, ha az edzőtermet elviszi. A hideg vírus, amely a szervezetet az orr vagy a szájába való bejutás után fertőzi, elterjedhet, amikor tüsszögni, köhögni vagy beszélni is lehet. Emellett kézzel is bomlik a csírák, ha valakit vagy valamit érint – például egy súlyzópadot vagy egy gépet. A kórokozók megmaradnak, és megfertőzik másokat, ha érintik a szemüket, a szájukat vagy az orrát, miután megérintették a csírázó gépet. Figyelmeztesse az embereket, hogy hideg van, és tartózkodjon tüsszögés és köhögés a tornaterem tagjaitól.

Az Ön általános fitness szintje nem fog nőni, csak azért, mert hiányzik néhány nap, vagy akár hetek is a kidolgozás. Mindaddig, amíg állandó volt az edzésed során, a betegségből való helyreállításhoz szükséges hiányzó foglalkozások nem fognak túl sok különbséget tenni. Ha elég jó ahhoz, hogy folytassa az edzést, tegye lassan és finoman, hogy visszatérjen a rutinba. Tartsa az első héten a testmozgást mérsékelt szinten, amikor folytatja, és lassan növeli a szokásos intenzitását a következő hét vagy két. Soha ne dolgozzon ki, ha lázad van, mert ezzel hőveszteséget és veseelégtelenséget okozhat, különösen akkor, ha a láz magasabb, mint 100 fok Fahrenheit.

Hideg, allergiás és fejfájdalmak

Influenza Symtpoms

Általános jómodor

szempontok