Rossz, ha terhesség alatt inni kell a diétás szódát?

A táplálkozás elsődleges tényező a terhes nők és csecsemőik egészségében. Az alkalmi étrend-szóda általában finom, és nem befolyásolja az anya egészségét vagy a magzat fejlődését. A diétás szódák azonban tartalmaznak mesterséges édesítőszereket, és nem nyújtanak táplálkozási előnyöket. A legtöbb diétás szóda tartalmaz koffeint is. Ezért a terhes nőknek napi egy vagy kevesebb adagra kell korlátozniuk a fogyasztást. Beszélje meg kezelőorvosával a megfelelő mennyiségű diétás szódát az Ön számára.

Az édesítőszerek

A diétás szódák legáltalánosabb mesterséges édesítőszere az aszpartám, amelyet a NutraSweet és az Equal márkanevekkel árulnak el. A szeszes italok más mesterséges édesítőszerei közé tartozik a szukralóz, rebaudiozid A vagy stevia és aceszulfám-kálium vagy a Sunett. Az USA Food and Drug Administration (FDA) szerint ezek az édesítőszerek a terhesség alatt biztonságosak. Mivel azonban a terhes nőkre gyakorolt ​​hatásuk korlátozott, a legtöbb orvos azt javasolja, hogy mérsékelten tartsák a fogyasztást. A szacharint az FDA biztonságosnak ítélte, de az Amerikai Terhességi Szövetség azt ajánlja, hogy a terhes nők elkerüljék, mert kimutatták, hogy átlépik a méhlepényt, és magzati szövetben maradnak.

Koffein

A koffein dehidratálódik, és csökkentheti a fúvásos áramlást a placentában. A March of Dimes azt ajánlja, hogy a terhes vagy teherbe eső nők naponta legfeljebb 200 milligramm koffeint fogyasztanak. Ez megegyezik az egy vagy két kis csésze kávé mennyiségével. A diétás szódák jelentősen eltérnek a koffein tartalmuktól. Egyes márkáknak nincs koffein, míg mások akár 54 milligrammot is tartalmazhatnak egy 12 uncia adagban.

Táplálás

A táplálkozási szükségletek terhesség alatt nőnek, és naponta körülbelül 300 további kalóriát kell enni. Ezeknek az esszenciális vitaminokból, sovány fehérjéből és egészséges zsírokból származó élelmiszerekből kell származniuk. A diétás szódaitalók egyik aggodalma az, hogy a nagy mennyiségű szóda teljessé teheti magát és helyet foglal a magas minőségű élelmiszereknek, amelyeket a szervezetnek szüksége van ebben az időben. Ez egy újabb ok arra, hogy a napi étkezési napi fogyasztást napi mennyiségre korlátozzák.

Kockázati tényezők

A diabéteszes egyéneknek szorosan figyelniük kell a cukor bevitelüket. Néhány nő a cukorbetegség először terhesség alatt alakul ki, ami a terhességi cukorbetegség. Egészségügyi szolgáltatója ellenőrizni fogja a glükóz szintjét annak meghatározására, hogy a szervezet hogyan metabolizálja a cukrot. A cukorbetegeknek korlátozniuk kell a cukros italokat, például a rendszeres szódákat, bár általában nem elfogadható cukor tartalmú diétás szóda elfogadható.

alternatívák

Ha a koffeinfogyasztása minden forrásból, beleértve a diétás szódát, a kávét, a teát és az ételt, napi 200 milligrammnál nagyobb, vegye fontolóra a kedvenc italok koffeinmentes változataira való váltást. A jól hidratált megmaradása csökkenti a diétás szóda iránti vágyát, és csökkenti a koffeinkivonás tüneteit is. Célozzon 8 pohár vizet naponta. Egy jó alternatíva a sima vízhez a klubszóda narancs vagy áfonyaléllel. A gyümölcslevek és a tej egyéb egészséges italok választéka.