Táplálkozás

A Larabar természetes táplálékkiegészítő és kiegészítő bárok egyik márkája. A gyártó kijelenti, hogy minden sáv gluténmentes, tejtermék, szója, genetikailag módosított organizmusok, állati termékek és kóserektől mentes. Az egyes sávok táplálkozási adatai a pontos összetevők függvényében változnak, de mindegyik két-kilenc egész élelmiszer-összetevőből áll. A Larabars számosféle ízben jön, amelyek rendszeresen változnak.

Jelentőség

A Larabars a fogyasztóknak egy természetes táplálékot kínál, amely kényelmes az evésre útközben. Ellentétben a többi hasonló bár a piacon, a Larabar mentes a gyártói fehérje, tejsavó és tejtermékek, amelyek gyakran használják a fehérje és az energia értékét. A különféle ételallergiákkal vagy érzékenységgel rendelkező fogyasztók, kivéve az anyatej-allergiát, találhatják meg, hogy a Larabarot is megenni tudják, ha minden más sáv ki van zárva.

típusai

A Larabar számos fajtából származik, amelyek gyümölcs alapúak vagy ismételten ízesített desszertek vagy rágcsálnivalók. Egyes ízek közé tartoznak a sárgarépa torta, a mogyoróvaj és a zselé, a citromlé, a kókusztej pite és a kesudió. Függetlenül attól, hogy az íz, a bár csak egész élelmiszer-összetevőket használ.

Kalória

Minden Larabar 200 kalóriát tartalmaz. Sokan kissé alul vannak, 190 kalóriát, és néhány közülük több mint 200 10-30 kalóriával. A bárban a kalóriák száma viszonylag alacsony, de a rudakon lévő egyéb összetevők az egyedi táplálkozási szükségletektől függően is érintettek lehetnek.

Zsírtartalom

A KidsHealth rámutat arra, hogy néhány snack bár tartalmaz sok vitamint és fontos tápanyagokat, például fehérjét vagy rostot, de sok zsírt is tartalmazhat. Számos Larabernek több mint 8 gramm zsírja van, ami a napi ajánlott zsírbevitel mennyiségének több mint 13 százalékát teszi ki egy egyénnek a 2000 kalóriás étrendben. Az alacsony zsírtartalmú ételek fogyasztásával próbálkozik valaki, aki megpróbálja lefogyni az étrendet.

Előnyök

A Larabar összetevőitől függően számos fontos vitamin, ásványi anyag és tápanyag van minden sávban, figyelembe véve a snack méretét. Például a trópusi gyümölcs tartalma 3g fehérjét és 5 g rostot tartalmaz. 2% kalciumot, 4% vasat, 6% folsavat és 20% C-vitamint tartalmaz a napi ajánlott adagolásban. A dióféléket tartalmazó rudak nagyobb fehérjetartalmat tesznek lehetővé, és a kevesebb gyümölcs opcióval több gramm fehérjét töltenek be.

Míg a Larabar nem tartalmaz egészséges ételeket, a KidsHealth rámutat arra, hogy ez nem mindig jelenti azt, hogy a snack jobb, mint más lehetőségek. A zsírtartalom aggodalomra ad okot, és az alacsony fehérje és a rost kevésbé hatékonnyá teszi az éhínség megfékezését, ami fontos jellemzője egy snack bárban. A speciális táplálkozási igényű egyének számára az egyetlen lehetõség a bárban, ami a Larabar potenciális buktatóit nem jelentõsnek tartja.

szempontok